ÉLMÉNYTÁBOR

2024-es IDŐPONTOK:

 

Korcsoportok:

I. korcsoport:  6-8 éves korig
II. korcsoport: 9-11 éves korig 

 

Élménytábor:

 

1. tábor Július 1-től 5-ig (I. korcsoport)
2. tábor Július 8-tól 12-ig (II. korcsoport)

 

Kedves Táborozni vágyók!

 

Idén nyáron élménytáborainkba szeretettel várunk Benneteket!

A táborhét minden napján izgalmas programokban vehetnek részt a gyermekek, amelyek lebonyolításában az elmúlt három év nagy sikerét követően ismét a Remetevölgyi Erdei Suli lesz segítségünkre!

 

Számos változatos programmal készülünk minden hétre, ilyen például az íjászat , amely során többféle íjjal is megmérettethetik magukat a táborozók, a vízvizsgálaton a Remete forrás állatvilágával ismerkedhetünk meg, vagy akár a tereptanon térképekkel és iránytűkkel kereshetjük meg az Óvári messzelátót!

 

A hét egyik napján természetesen a lovas program sem maradhat el!

Programok

Táborunk színesítése érdekében az alábbi  programokkal kedveskedünk a gyerekeknek:

Természetismereti élménytúra: az erdőben és/vagy a réten gyalogolva ismerkedünk meg gyakorlatilag a természet minden elemével, ami a szemünk és fülünk elé kerül (és ami nem).

 

Nemezelés: egy ősrégi kézműves technika alapjait ismerik meg a résztvevők, mellyel azonban nagyon modern és egyedi darabok is készíthetők.

 

Íjászat: az íjászat története, a magyar íjak típusai és jellemzői kerülnek bemutatásra, valamint lehetőség nyílik a különféle íjak kipróbálására.

 

Térképészet, tereptan: avagy hogyan ne tévedjünk el az erdőben? Tájékozódási ismeretek, térkép és tájoló használatának elsajátítása, turistajelzések, mint erdei közlekedési táblák.

 

Vadászati program: a program résztvevői megismerik a vadászat kialakulását, történetét, a vadász és a vad életének összefonódását, a vadászat során használt eszközöket és azok fejlődését az idők folyamán.

 

Rovarászat: az erdőszéli és a réten élő gerinctelen élővilág felfedezése talajcsapdák, lepkehálók és egyéb rovarászati eszközök használatával

 

Indiánfonat: különféle csomózási technikákkal, fonalak felhasználásával készítünk karkötőt, nyakláncot, kulcstartót vagy egyéb kis ékszereket.

 

Ékszerkészítés (Nem csak lányoknak!): megismerkedünk az alapszerszámokkal, eszközökkel, technikákkal, alapanyagokkal, majd neki is látunk, hogy valami szépségeset alkossunk.

Bőrből fonott karkötők, hagyományos és modern nyakláncok, fülbevalók, övek várják leendő tulajdonosaikat. Innen senki nem távozik üres kézzel.

A lovas foglalkozások között sem unatkoznak majd a gyerekek. Az elmúlt évek nagy sikerét követve, kedves kolléganőnk, Dóra, színes és csapatépítő játékokkal fogja összekovácsolni a kis csapatot.

 

Vízvizsgálat: vízterek, elsősorban patakok rejtett élővilágának felkutatása megfelelő eszközök segítségével, ismerkedés a vízi életközösségek talán még sosem látott érdekességeivel, folyamataival. A programon való részvételhez gumicsizma viselése ajánlott.

 

Raffia: megismerkedés a raffia felhasználási módjaival, majd eszközök készítése.

 

Gyógynövényismereti túra: megismerkedünk az erdőben és a réten fellelhető gyógynövényekkel és tulajdonságaikkal, gyógyászati és egyéb és egyéb felhasználásukkal, a gyűjtés és szárítás módjaival. A kézműves programokon a gyűjtött növényeket fel is használhatjuk.

 

A programok változtatásának jogát fenntartjuk. Rossz idő esetén rendelkezésünkre áll egy 500 m2-es fedett lovarda.

Árak
Élménytábor
/69.000 Ft

 

Az ár tartalmazza az 5 nap programjait és napi háromszori étkezést. (reggeli, ebéd, uzsonna)

Az ebéd kétféle menüből választható, melyet hétfő reggel egyeztetünk.

 

Táborhoz szükséges felszerelés:  időjárásnak megfelelő öltözet, lovagláshoz hosszú nadrág, kulacs, naptej, sapka a nap ellen, saját kobak és gerincvédő,  amennyiben van.

 

A tábor minden nap 8.00 – 16.00-ig tart. Igény esetén 7.15-től tartózkodunk a lovardában, így az érkezés ekkortól lehetséges.

A tábor létszáma max. 15 fő.

 

Lovas felszerelést ( kobak, gerincvédő ) tudunk biztosítani.

 

Felhívjuk figyelmüket, hogy a jelentkezés lemondására nincs lehetőség! Megértésüket köszönjük!