Nyári élménytábor

Nyári élménytábor

 

Idén egy újdonsággal kedveskedünk: megrendezzük az első nyári élménytáborunkat a Remetevölgyi Erdei Sulival (https://erdeisuli.hu/) együttműködve!

Az erdei suli kis csapata hisz abban, amiben mi is: a gyermekek természeti szemléletformálása elengedhetetlen eleme az oktatás-nevelésnek. A táborba jelentkezőket színes programokkal várjuk!

Időpont: 2020.06.29.–2020.07.03.

Létszám: 15 fő

Korosztály: 6-10 év

Időtartam: 8-17 óra (Igény esetén az érkezés 7:15-től lehetséges.)

Tábor ára: 42.000 Ft/fő

 

Az ár tartalmazza az 5 nap programjait és napi 3 étkezést: reggeli, ebéd, uzsonna. Az ebéd kétféle menüből választható.

 

Programok

 

 

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

Délelőtti program

Természetismereti élménytúra

Íjászat

Térképészet, tereptan

Madáretető készítés

Lovasprogram

Délutáni program

Nemezelés

Raffia

Vadászati program

Vízvizsgálat

Vetélkedő

 

Természetismereti élménytúra: az erdőben és/vagy a réten gyalogolva ismerkedünk meg a természet gyakorlatilag minden elemével, amit a szemünkkel és fülünkkel érzékelhetünk (és ami nem).

 

Nemezelés: egy ősrégi kézműves technika alapjait ismerik meg a résztvevők, mellyel azonban nagyon modern és egyedi darabok is készíthetők.

 

Íjászat: az íjászat története, a magyar íjak típusai és jellemzői kerülnek bemutatásra, valamint lehetőség nyílik a különféle íjak kipróbálására.

 

Raffia: megismerkedés a raffia felhasználási módjaival, majd eszközök készítése.

 

Térképészet, tereptan: avagy hogyan ne tévedjünk el az erdőben? Tájékozódási ismeretek, térkép és tájoló használatának elsajátítása, turistajelzések, mint erdei közlekedési táblák.

 

Vadászati program: a program résztvevői megismerik a vadászat kialakulását, történetét, a vadász és a vad életének összefonódását, a vadászat során használt eszközöket és azok fejlődését az idők folyamán.

 

Madárodú és madáretető készítés: igazi barkácsmunka, mellyel aztán a saját környezetünkben élő madarak fészkelését és táplálkozását segítjük.

 

Vízvizsgálat: vízterek, elsősorban patakok rejtett élővilágának felkutatása megfelelő eszközök segítségével, ismerkedés a vízi életközösségek talán még sosem látott érdekességeivel, folyamataival. A programon való részvételhez gumicsizma viselése ajánlott.

 

Vetélkedő: a hetet egy vetélkedővel zárjuk, amely során a gyermekek próbára tehetik a tábor ideje alatt megszerzett tudásukat.

 

A foglalkozások között sem unatkoznak majd a gyerekek. A nyári táborok nagy sikerét követve kedves kolléganőnk, Dóra, színes és csapatépítő játékokkal fogja összekovácsolni a kis csapatot.

 

A programok változtatásának jogát fenntartjuk.

 

A táborra való jelentkezés az előleg befizetésével realizálódik, melynek költsége 20.000,- Ft.

 

Az előleg befizetése személyesen, előzetes telefonos egyeztetés után, az alábbi címen történhet: 8220 Balatonalmádi, Vödörvölgyi u. 30. (a Google Maps a 30-as számot a Pinkóczi csárdához teszi, de a valóságban ez 500 m-rel feljebb található. Honlapunkon a kapcsolat menüpontban a megfelelő koordináta van megadva, így érdemes azt követni http://balatonilovaglas.hu/kapcsolat/)