LOVASTÁBOR

2021-es IDŐPONTOK:

 

Korcsoportok:

I. korcsoport:  6-9 éves korig
II. korcsoport: 10-12 éves korig 

 

Lovastábor:

 

1. tábor Június 28-tól Július 2-ig (Megtelt!)
2. tábor Július 5-től 9-ig (Megtelt!)
3. tábor Július 26-tól 30-ig (10-12 éves korig) (Megtelt!)

4. tábor Augusztus 2-től 6-ig (6-9 éves korig) (Megtelt!)

 

Élménytábor-kattintson a részletekért:

 

1. tábor Június 21-től 25-ig (6-9 éves korig) (Megtelt!)
2. tábor Július 19-től 23-ig (10-12 éves korig) (Megtelt!)
3. tábor Augusztus 9-től 13-ig (6-9 éves korig) (Megtelt!)

Programok

A tábor minden nap 8.00 – 17.00-ig tart. Igény esetén 7.15-től tartózkodunk a lovardában, így az érkezés ekkortól lehetséges.

A tábor létszáma max. 15 fő.

Lovas programOlyan gyakorlati foglalkozás, mely során a diákok a lovaglással kapcsolatos kiegészítő tevékenységeket sajátíthatják el (pl.: futószár használat).

 

Futószárazás: A lovat egy 8 m sugarú körön vezeti futószáron a pálya közepén álló oktató, így a lovasnak nem kell a ló irányítására figyelnie, ezáltal hatékonyan javítható az ülése, lóval való harmóniája. Kezdő lovasoknak ajánljuk.

 

Tereplovaglás: A diákok tudásszintjüknek megfelelően ügetős vagy vágtás túrán vehetnek részt, mely során lóháton fedezhetik fel a környék erdőit, vagy épp a hegy tetejéről eléjük táruló balatoni panorámát. A program kezdő lovasok számára is elérhető, itt kísérő segítségével, vezetőszáron történik a balatoni táj felfedezése, mely kicsik számára is teljesen biztonságos.

 

Osztálylovaglás: A foglalkozás célja, a lóval történő önálló lovaglási képesség elsajátítása, illetve különböző ügyességi feladatok végrehajtása (pl.: rúdgyakorlat) a bekerített pályán.

 

Kézen történő foglalkozás lovakkal: Az oktatás során a lovas nem ül a ló hátán, hanem a földről ad jeleket, amire a lónak reagálni kell, és végre kell hajtania a kért feladatot. Nagyon fontos gyakorlat a lóval való jó kapcsolat kiépítésében, amit a diák a későbbiekben kamatoztathat a lovaglásban is.

 

Pusztaolimpia: Szabadtéri csapatjáték

Táborunk színesítése érdekében az alábbi kiegészítő programokkal kedveskedünk a gyerekeknek:

Természetismereti élménytúra: az erdőben és/vagy a réten gyalogolva ismerkedünk meg gyakorlatilag a természet minden elemével, ami a szemünk és fülünk elé kerül (és ami nem).

 

Nemezelés: egy ősrégi kézműves technika alapjait ismerik meg a résztvevők, mellyel azonban nagyon modern és egyedi darabok is készíthetők.

 

Íjászat: az íjászat története, a magyar íjak típusai és jellemzői kerülnek bemutatásra, valamint lehetőség nyílik a különféle íjak kipróbálására.

 

Térképészet, tereptan: avagy hogyan ne tévedjünk el az erdőben? Tájékozódási ismeretek, térkép és tájoló használatának elsajátítása, turistajelzések, mint erdei közlekedési táblák.

 

Vadászati program: a program résztvevői megismerik a vadászat kialakulását, történetét, a vadász és a vad életének összefonódását, a vadászat során használt eszközöket és azok fejlődését az idők folyamán.

 

Rovarászat: az erdőszéli és a réten élő gerinctelen élővilág felfedezése talajcsapdák, lepkehálók és egyéb rovarászati eszközök használatával

 

Indiánfonat: különféle csomózási technikákkal, fonalak felhasználásával készítünk karkötőt, nyakláncot, kulcstartót vagy egyéb kis ékszereket.

 

Kenyérsütés: Hogy készül a liszt? Hogy működik egy malom? Miből lesz a kenyér? Miből lehet kenyeret sütni? Mi történik akkor, ha valaki lisztérzékeny?

Ezekre és sok más kérdésre kapnak a gyerekek választ, majd gyakorlatban ki is próbáljuk a hallottakat. Lisztet őrlünk, gyúrunk, dagasztunk, kemencét fűtünk és izgatottan várjuk, hogy elkészüljön az első saját cipócskánk.

 

Ékszerkészítés (Nem csak lányoknak!): megismerkedünk az alapszerszámokkal, eszközökkel, technikákkal, alapanyagokkal, majd neki is látunk, hogy valami szépségeset alkossunk.

Bőrből fonott karkötők, hagyományos és modern nyakláncok, fülbevalók, övek várják leendő tulajdonosaikat. Innen senki nem távozik üres kézzel.😊

A lovas foglalkozások között sem unatkoznak majd a gyerekek. Az elmúlt évek nagy sikerét követve, kedves kolléganőnk, Dóra, színes és csapatépítő játékokkal fogja összekovácsolni a kis csapatot.

 

Vízvizsgálat: vízterek, elsősorban patakok rejtett élővilágának felkutatása megfelelő eszközök segítségével, ismerkedés a vízi életközösségek talán még sosem látott érdekességeivel, folyamataival. A programon való részvételhez gumicsizma viselése ajánlott.

 

Raffia: megismerkedés a raffia felhasználási módjaival, majd eszközök készítése.

 

Gyógynövényismereti túra: megismerkedünk az erdőben és a réten fellelhető gyógynövényekkel és tulajdonságaikkal, gyógyászati és egyéb és egyéb felhasználásukkal, a gyűjtés és szárítás módjaival. A kézműves programokon a gyűjtött növényeket fel is használhatjuk.

*a diákokat tudásszintjüknek megfelelően csoportokba osztjuk

 

A programok változtatásának jogát fenntartjuk. Rossz idő esetén rendelkezésünkre áll egy 500 m2-es fedett lovarda.

Árak
Lovastábor- Tagoknak
/45.000 Ft
Lovastábor- Alkalmi vendégeknek
/53.000 Ft
Élménytábor
/45.000 Ft

 

Az ár tartalmazza az 5 nap programjait és napi háromszori étkezést. (reggeli, ebéd, uzsonna)

Az ebéd kétféle menüből választható, melyet hétfő reggel egyeztetünk.

 

A táborra való jelentkezés az előleg befizetésével realizálódik, melynek költsége 20.000,- Ft.

Az előleg befizetése személyesen, előzetes telefonos egyeztetés után, az alábbi címen történhet: 8220 Balatonalmádi, Vödörvölgyi u. 30. (a Google Maps a 30-as számot a Pinkóczi csárdához teszi, de a valóságban ez 500 m-rel feljebb található. Honlapunkon a kapcsolat menüpontban a megfelelő koordináta van megadva, így érdemes azt követni http://balatonilovaglas.hu/kapcsolat/)

 

Táborhoz szükséges felszerelés:  időjárásnak megfelelő öltözet, lovagláshoz hosszú nadrág, kulacs, naptej, sapka a nap ellen, saját kobak és gerincvédő,  amennyiben van.

Lovas felszerelést ( kobak, gerincvédő ) tudunk biztosítani.