LOVASTÁBOR

2019-es IDŐPONTOK:

 

Korcsoportok:

I. korcsoport:  6-8 éves korig
II. korcsoport: 9-15 éves korig

 

1. tábor Június 24-től 28-ig (9-15 éves korig)
2. tábor Július 1-től 5-ig (6-8 éves korig)
3. tábor Július 8-tól 12-ig (9-15 éves korig)
4. tábor Július 15-től 19-ig (9-15 éves korig)
5. tábor Július 22-től Július 26-ig (6-8 éves korig)
6. tábor Július 29-től Augusztus 2-ig (9-15 éves korig)
7. tábor Augusztus 5-től Augusztus 9-ig (9-15 éves korig)

Program

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

Délelőtt

Próbalovaglás* 

Házirend ismertetés

Lovas elméleti foglalkozás

Kézműves foglalkozás Krisztinél

Lovas program

Pusztaolimpia

Délután

Lovas program

Lovas program

Lovas program

Strand

Lovas program

A tábor időtartama 8.00 – 17.00-ig tart. Igény esetén 7.15-től tartózkodunk a lovardában, így az érkezés ekkortól lehetséges.

A tábor létszáma max. 15 fő.

Lovas programOlyan gyakorlati foglalkozás, mely során a diákok a lovaglással kapcsolatos kiegészítő tevékenységeket sajátíthatják el (pl.: futószár használat)

 

Futószárazás: A lovat egy 8 m sugarú körön vezeti futószáron a pálya közepén álló oktató, így a lovasnak nem kell a ló irányítására figyelnie, ezáltal hatékonyan javítható az ülése, lóval való harmóniája. Kezdő lovasoknak ajánljuk.

 

Tereplovaglás: A diákok tudásszintjüknek megfelelően ügetős vagy vágtás túrán vehetnek részt, mely során lóháton fedezhetik fel a környék erdőit, vagy épp a hegy tetejéről eléjük táruló balatoni panorámát. A program kezdő lovasok számára is elérhető, itt kísérő segítségével vezetőszáron történik a balatoni táj felfedezése, mely kicsik számára is teljesen biztonságos.

 

Osztálylovaglás: A foglalkozás célja, a lóval történő önálló lovaglási képesség elsajátítása, illetve különböző ügyességi feladatok végrehajtása (pl.: rúdgyakorlat) a bekerített pályán.

 

Kézen történő foglalkozás lovakkal: Az oktatás során a lovas nem ül a ló hátán, hanem a földről ad jeleket, amire a lónak reagálni kell és végre kell hajtania a kért feladatot. Nagyon fontos gyakorlat a lóval való jó kapcsolat kiépítésében, amit a diák későbbiekben kamatoztathat a lovaglásban is.

 

Fogathajtás: Kocsi elé befogott lovak irányításának alapvető ismeretei.

 

Pusztaolimpia: Szabadtéri csapatjáték

Táborunk színesítése érdekében az alábbi kiegészítő programokkal kedveskedünk a gyerekeknek Krisztinél:

Mézeskalács sütés és festés

 

Együtt elkészítjük a mézeskalács tésztáját, majd mindenki kiszaggatja, megsüti és írókával ki is díszíti a saját adagját, amit természetesen haza is vihet.

Nem csak hagyományos mézeskalácsokat készítünk, lehetőség lesz ehető mécsestartó, szelence vagy akár 3D kép készítésére is.

 

Kosárfonás

 

A gyerekek megtanulják a kosárfonás alapfogásait, amit az apróbb kezek is könnyen elsajátítanak, majd ezt gyakorlatban azonnal ki is próbáljuk. Lehetőség lesz vesszőből és papírból kosarat, kis tárolót, kopogtatót és apróbb díszeket fonni.

 

Erdőn-mezőn:

 

Kalandozások a gyógy-és fűszernövények, gombák világában

Mi lenne, ha egy napra az erdőben ragadnánk és magunknak kellene gondoskodni a táplálékról?

Vajon mit csinálnánk?

Tudnánk-e, mi ehető és mi nem?

Játékos formában megismerkedhetnek a gyerekek a főbb termesztett és vadon termő gyógy-és fűszernövényekkel és azok  felhasználásával, majd egy gyors gasztronómiai túrát is teszünk az ízek világába.

Ízlelünk többféle növényből készült szirupokat, kóstolunk szörpöket és más finomságokat.

Kenyérsütés

 

Hogy készül a liszt? Hogy működik egy malom? Miből lesz a kenyér?

Miből lehet kenyeret sütni?

Mi történi akkor, ha valaki lisztérzékeny?

Ezekre és sok más kérdésre kapnak a gyerekek választ, majd gyakorlatban ki is próbáljuk a hallottakat. Lisztet őrlünk, gyúrunk, dagasztunk, kemencét fűtünk és izgatottan várjuk, hogy elkészüljön az első saját cipócskánk.

 

Ékszerkészítés

 

Nem csak lányoknak!

Megismerkedünk az alap szerszámokkal, eszközökkel, technikákkal, alapanyagokkal, majd neki is látunk, hogy valami szépségeset alkossunk.

Bőrből fonott karkötők, hagyományos és modern nyakláncok, fülbevalók, övek várják leendő tulajdonosaikat. Innen senki nem távozik üres kézzel😊

A lovas foglalkozások között sem unatkoznak majd a gyerekek. A tavalyi nagy sikert követve, kedves kolléganőnk színes és csapatépítő játékokkal fogja összekovácsolni a kis csapatot.

*a diákokat tudásszintjüknek megfelelően csoportokba osztjuk

 

A programok változtatásának jogát fenntartjuk. Rossz idő esetén rendelkezésünkre áll egy 500 m2-es fedett lovarda.

Árak
Tagoknak
/39.000 Ft
Alkalmi vendégeknek
/47.000 Ft

Az ár tartalmazza az 5 nap programjait és napi 3 étkezést. (reggeli, ebéd, uzsonna)

Az ebéd kétféle menüből választható, melyet hétfő reggel egyeztetünk.

 

A táborra való jelentkezés az előleg befizetésével realizálódik, melynek költsége 20.000,- Ft, közleményben a résztvevő gyermek nevét és a tábor dátumot kérjük feltüntetni.

Az előleg befizetése 

  • személyesen az alábbi címen történhet: 8220 Balatonalmádi, Vödörvölgyi u. 30. (a google maps a 30-as számot a Pinkóczi csárdához teszi, de a valóságban ez 500 m-rel feljebb található. Honlapunkon a kapcsolat menüpontban a megfelelő koordináta van megadva, így érdemes azt követni http://balatonilovaglas.hu/kapcsolat/) vagy
  • átutalással lehetséges. A számlaszámot a visszaigazolás utáni emailben küldjük

 

Táborhoz szükséges felszerelés:  időjáráshoz megfelelő ruházat, lovagláshoz hosszú nadrág, kulacs, naptej, sapka a nap ellen, saját kobak, gerincvédő amennyiben van.

Lovas felszerelést ( kobak, gerincvédő ) tudunk biztosítani.