Balatonalmádi-Vörösberény Lovasegyesület

 

Az egyesületet 2001-ben alapította édesapám Szentesi István, akinek fő célja a gyerekek szabadidejének értelmes és értékes eltöltése volt. Ennek köszönhetően a természet közelsége és az állatok szeretete már gyermekkorom óta fontos része az életemnek. A lovaglás iránti szenvedélyemből adódóan 2013-ban megszereztem a túravezetői képesítést amikor is átvettem a lovarda teljeskörű vezetését. 2014-ben elvégeztem a lovas sportedzői képzést, s a folyamatos edzésekenk hála ma már különböző képzettségű lovakkal rendelkezünk: megtalálható nálunk a terepbiztos túraló, voltizsló, kezdőknek futószáras ló, osztály lovagláshoz nyugodt iskolaló, gyermek lovagoltatáshoz pónik, valamint a különleges eseményekre elegáns megjelenésű fogatlovak. A lovak létszáma évről évre folyamatosan nő, az igényeknek megfelelően. Feleségemmel közösen vezetjük a farmot, Niki főleg az osztálylovaglás illetve a képzés részleget vezeti, jómagam pedig a tereptúrákért vagyok felelős.

Célunk hogy az egész család számára biztosítsuk a lovaglás élményét egészen kicsi kortól kezdve (2-3 éves) az idősebb korosztályig.

Nálunk a farmon várakozó, éppen nem lovagló vendégek vagy kísérőik sem unatkoznak, hiszen megismerkedhetnek a farm különböző lakóival: a mosómedvékkel, kecskékkel, nyuszikkal, csüngőhasú vietnámi disznóval és társaikkal.

Nálunk a lókiképzés a lovak egeszségéről szól…

Kovács Nikolett oktatónk, a Dr. Gőblyös István (lókiképző és lovasedző, az Academic Art of Riding tagja) által képviselt, akadémista lókiképzés és lovaglás szemlélete szerint építi fel óráit a kezdőtől a haladó szintig. Ennek lényege, hogy a lovat erőszakmentesen, egy hosszú (akár 10 éves) folyamat révén képezzük ki úgy, hogy mozgásvilága az adottságaihoz mérten a lehető legkifinomultabb, legprecízebb legyen, biztosítva ezzel testi-lelki egészségét, valamint maximalizálva használati értékét.

Niki a Szentesi Farmon is szeretné ezeket az értékeket meghonosítani, ő maga is rendszeresen résztvevője Dr. Gőblyös István edzéseinek a Kajászó-Szentpéterpuszta Lovardában. Az akadémista stílus elméleti alapjaiból sikeres elméleti vizsgát is tett.