Vörösberény Lovas Egyesület

 

 

 

Az egyesületet 2001-ben alapította édesapám, Szentesi István, akinek fő célja a gyerekek szabadidejének értelmes és értékes eltöltése volt. Ennek köszönhetően a természet közelsége és az állatok szeretete már gyermekkorom óta fontos része az életemnek. A lovaglás iránti szenvedélyemből adódóan 2013-ban megszereztem a túravezetői képesítést, majd átvettem a lovarda teljeskörű vezetését. 2014-ben elvégeztem a lovas sportedzői képzést, s a rendszeres továbbképzéseknek és edzéseknek hála ma már különböző képzettségű lovakkal rendelkezünk: megtalálható nálunk a terepbiztos túraló, voltizsló, kezdőknek futószáras ló, osztálylovagláshoz nyugodt iskolaló, gyermek lovagoltatáshoz pónik, valamint a különleges eseményekre elegáns megjelenésű fogatlovak. Feleségemmel közösen vezetjük a farmot, Niki főleg az osztálylovaglás illetve a képzés részleget vezeti, jómagam pedig a tereptúrákért vagyok felelős.

Célunk, hogy az egész család számára biztosítsuk a lovaglás élményét egészen kicsi kortól kezdve (2-3 éves) az idősebb korosztályig.

Nálunk a farmon várakozó, éppen nem lovagló vendégek vagy kísérőik sem unatkoznak, hiszen megismerkedhetnek a farm különböző lakóival: a kecskékkel, nyuszikkal, csüngőhasú vietnámi malaccal és társaikkal.

Nálunk a lókiképzés a lovak egeszségéről szól…

Kovács Nikolett oktatónk, a Dr. Gőblyös István (lókiképző és lovasedző, az Academic Art of Riding tagja) által képviselt, akadémista lókiképzés és lovaglás szemlélete szerint építi fel óráit a kezdőtől a haladó szintig. Ennek lényege, hogy a lovat erőszakmentesen, egy hosszú (akár 10 éves) folyamat révén képezzük ki úgy, hogy mozgásvilága az adottságaihoz mérten a lehető legkifinomultabb, legprecízebb legyen, biztosítva ezzel testi-lelki egészségét, valamint maximalizálva használati értékét.

Niki a dr. Gőblyös István által alapított Nemzeti Lovasakadémia gyakorlati oktatója. Ezeken felül rendszeresen bővíti a tudástárát, továbbképzésekre jár, melyekből azután lovasai is profitálnak.