Nyári élménytábor

Nyári élménytábor 2021

 

Idén ismét megrendezzük nyári élménytáborunkat a Remetevölgyi Erdei Sulival (https://erdeisuli.hu/) együttműködve!

Az erdei suli kis csapata hisz abban, amiben mi is: a gyermekek természeti szemléletformálása elengedhetetlen eleme az oktatás-nevelésnek. A táborba jelentkezőket színes programokkal várjuk!

Korcsoportok:

I. korcsoport:  6-9 éves korig
II. korcsoport: 10-12 éves korig 

 

Időpontok:

    1. tábor: Június 21-25. (6-9 éves korig) (Megtelt!)
    2. tábor: Július 19 – Július 23. (10-12 éves korig) (Megtelt!)
    3. tábor: Augusztus 9 – Augusztus 13. (6-9 éves korig) (Megtelt!)

 

Létszám: 15 fő

 

Tábor ára: 45.000 Ft/fő

 

Időtartam: 8-17 óra (Igény esetén az érkezés 7:15-től lehetséges.)

 

 

Az ár tartalmazza az 5 nap programjait és napi 3 étkezést: reggeli, ebéd, uzsonna. Az ebéd kétféle menüből választható.

 

Programok

 

A nyári élménytáborban hétfőtől csütörtökig délelőtt és délután is egy-egy programon vehetnek részt a gyermekek, amelyeket az alább felsoroltakból válogatunk össze. Pénteken a hetet lovas programmal és vetélkedővel zárjuk.

Táborunk színesítése érdekében az alábbi programokkal kedveskedünk a gyerekeknek:

Természetismereti élménytúra: az erdőben és/vagy a réten gyalogolva ismerkedünk meg gyakorlatilag a természet minden elemével, ami a szemünk és fülünk elé kerül (és ami nem).

 

Nemezelés: egy ősrégi kézműves technika alapjait ismerik meg a résztvevők, mellyel azonban nagyon modern és egyedi darabok is készíthetők.

 

Íjászat: az íjászat története, a magyar íjak típusai és jellemzői kerülnek bemutatásra, valamint lehetőség nyílik a különféle íjak kipróbálására.

 

Térképészet, tereptan: avagy hogyan ne tévedjünk el az erdőben? Tájékozódási ismeretek, térkép és tájoló használatának elsajátítása, turistajelzések, mint erdei közlekedési táblák.

 

Vadászati program: a program résztvevői megismerik a vadászat kialakulását, történetét, a vadász és a vad életének összefonódását, a vadászat során használt eszközöket és azok fejlődését az idők folyamán.

 

Rovarászat: az erdőszéli és a réten élő gerinctelen élővilág felfedezése talajcsapdák, lepkehálók és egyéb rovarászati eszközök használatával

 

Indiánfonat: különféle csomózási technikákkal, fonalak felhasználásával készítünk karkötőt, nyakláncot, kulcstartót vagy egyéb kis ékszereket.

 

Raffia: megismerkedés a raffia felhasználási módjaival, majd eszközök készítése.

 

Kenyérsütés: Hogy készül a liszt? Hogy működik egy malom? Miből lesz a kenyér? Miből lehet kenyeret sütni? Mi történik akkor, ha valaki lisztérzékeny?

Ezekre és sok más kérdésre kapnak a gyerekek választ, majd gyakorlatban ki is próbáljuk a hallottakat. Lisztet őrlünk, gyúrunk, dagasztunk, kemencét fűtünk és izgatottan várjuk, hogy elkészüljön az első saját cipócskánk.

 

Ékszerkészítés (Nem csak lányoknak!): megismerkedünk az alapszerszámokkal, eszközökkel, technikákkal, alapanyagokkal, majd neki is látunk, hogy valami szépségeset alkossunk.

Bőrből fonott karkötők, hagyományos és modern nyakláncok, fülbevalók, övek várják leendő tulajdonosaikat. Innen senki nem távozik üres kézzel.😊

A lovas foglalkozások között sem unatkoznak majd a gyerekek. Az elmúlt évek nagy sikerét követve, kedves kolléganőnk, Dóra, színes és csapatépítő játékokkal fogja összekovácsolni a kis csapatot.

 

Vízvizsgálat: vízterek, elsősorban patakok rejtett élővilágának felkutatása megfelelő eszközök segítségével, ismerkedés a vízi életközösségek talán még sosem látott érdekességeivel, folyamataival. A programon való részvételhez gumicsizma viselése ajánlott.

 

Gyógynövényismereti túra: megismerkedünk az erdőben és a réten fellelhető gyógynövényekkel és tulajdonságaikkal, gyógyászati és egyéb és egyéb felhasználásukkal, a gyűjtés és szárítás módjaival. A kézműves programokon a gyűjtött növényeket fel is használhatjuk.

 

 

A foglalkozások között sem unatkoznak majd a gyerekek. A nyári táborok nagy sikerét követve kedves kolléganőnk, Dóra, színes és csapatépítő játékokkal fogja összekovácsolni a kis csapatot.

 

A programok változtatásának jogát fenntartjuk.

 

A táborra való jelentkezés az előleg befizetésével realizálódik, melynek költsége 20.000,- Ft.

 

Az előleg befizetése személyesen, előzetes telefonos egyeztetés után, az alábbi címen történhet: 8220 Balatonalmádi, Vödörvölgyi u. 30. (a Google Maps a 30-as számot a Pinkóczi csárdához teszi, de a valóságban ez 500 m-rel feljebb található. Honlapunkon a kapcsolat menüpontban a megfelelő koordináta van megadva, így érdemes azt követni http://balatonilovaglas.hu/kapcsolat/)